Izleti

PELJEŠAC - OTOK KORČULA - DEGUSTACIJA VINA - STON

KorčulaOtok Korčula, površine 270 km2 razveden je nizom zaljeva i otočića, obrastao bujnim zelenilom crnogorice i makije, ljekovitim biljem i cvijećem. Otočani se bave ribolovom, brodogradnjom i kamenoklesarstvom te obrađuju vinograde, uzgajaju masline, naranče, smokve i bademe. Turizam na otoku Korčuli ima dugu tradiciju. Duž obale otoka Korčule nalaze se mjesta Korčula, Lumbarda, Vela Luka, dok su u unutrašnjosti Žrnovo, Pupnat, Čara, Smokvica i Blato. Korčula spada među najbolje očuvana srednjevjekovna mjesta. U stari dio Korčule vodi stubište, a tu su dva obeliska, podignuta u spomen vladanja gradskih knezova. Na trgu u središtu grada je katedrala Sv. Marka, palača Petra, palača Arneri, palača Gabriellis i druge manje crkvice. Postoji tradicija koja govori da je Marko Polo, koji je sudjelovao u pomorskoj bitci 1298. god. u blizini Korčule u kojoj su Đenovljani nadjačali Mlečane, a njega uzeli kao zarobljenika, rođen 1254. u Korčuli.

Rodna kuća Marka Pola nalazi se pored katedrale, desno od zvonika. Cijelo mjesto okruženo je zidinama i kulama, a u sklopu starih ulica i trgova su se uklopili restorani i konobe.Ples MOREŠKA, Korčula

U Korčuli se sačuvala tradicionalna viteška igra s pjevanjem Moreška, koja se izvodi svake godine u srpnju u spomen na turske napade na Korčulu. U igri sudjeluju dvije skupine ratnika u stiliziranim kostimima koje se uz pjesmu i ples bore za nevjestu. Moreška je jedna od turističkih atrakcija Korčule. Na otoku se nalazi osam naselja, od kojih je Lumbarda mjesto i lučica na krajnjem istočnom dijelu otoka Korčule. Sastoji se od starog dijela iznad uvale Prvi žal i novijeg, uz obalu. Istočno od naselja je Lumbardsko polje, pokriveno crvenkastim i žućkastim pijeskom, na kojemu dobro uspijeva vinova loza sorte Grk i Plavac mali…

StonTakođer ćemo na Pelješcu u mjestu Potomje svratiti na degustaciju Peljeških vina :Uz povijesnu priču o najkvalitetnijim vinima ,moći ćete da uživate u degustaciji vina:DINGAČ,PLAVAC MALI,RUKATAC,RAKIJA,VIŠNJEVAČA,PROŠEK…

Posjet Stonu,mjesto u kojem ćete saznati kako se proizvodi sol!U staroj solani s brojnom bazenima morske vode,sol se proizvodi na isti način kao nekada. Prošećite gradom koga okružuju zidine duge 5 km i planski je sagrađen u 15.st.,s pravilnim četvrtastim ulicama i trgovima te kneževim dvorom. Za ljubitelje pravih morskih delicija na raspolaganju su lokalni restorani s izvrsnim kamenicama i mušulama…

OBILAZAK GLAVNIH GRADOVA BIVŠE JUGOSLAVIJE PROGRAM ZA GRUPE

Sedmodnevna tura (7 noći, 8 dana)

Upoznajte bivšu Jugoslaviju preko glavnih gradova bivših republika.

Putovanje započinjemo u Dubrovniku, gradu čija je ljepota nadaleko poznata i koji će vas „začarati“ šarmom kamenih uličica i prekrasnih vizura. Vodimo vas u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine gdje se na svakom koraku osjeća orijentalni duh, a u isto vrijeme to je grad na raskrižje različitih naroda i religija.

Iz Sarajeva letimo za Ljubljanu (Slovenija), grad koji ljepotu pročelja zgrada u centru grada duguje arhitektu Plečniku.

Zagreb, hrvatski glavni grad je grad bogate povijesti. Posjećujemo slikoviti Gornji grad kao i Donji grad u kojem su smješteni brojni parkovi, ulice i prekrasni trgovi.

Beograd, glavni grad Jugoslavije, danas Srbije, smješten na rijekama Dunavu i Savi, u prošlosti je bio i do danas je ostao najveće raskrižje na Balkanu. Posjet tvrđave i parka Kalemegdan i drugih spomenika u centru grada.

U makedonskom glavnom gradu Skopje posjetit ćemo Utvrdu Kale, Crkvu Svetog Spasa sa svojim poznatim ikonama, stari bazar i kameni most te naučiti ponešto o povijesti Makedonije.

Na kraju ture proći ćemo kroz glavni grad Crne Gore, Podgoricu te se preko Bokokotorskog zaljeva vratiti na našu početnu točku Dubrovnik.

PANORAMSKA VOŽNJA NEUMSKIM KANALOM

Panoramska vožnjaOpustite se i otkrijte skrivene ljepote, netaknutu prirodu, uvale – plaže i srdačne domaćine. Panoramska vožnja neumskim kanalom je pravi odabir za ljubitelje prirode, mora, sunca i dobre zabave. Zaplovite zajedno s nama i uživajte u harmoničnom skladu boja i prirode.

Sve uz muziku, ples i vino…

IZLETI BRODOM "LIPA MOJA"

CJELODNEVNI IZLET

KLEK – MALI STON

1000 POLAZAK IZ KLEKA

1130 DOLAZAK U MALI STON – RAZGLEDAVANJE MALOG STONA I POSJET TVRDJAVE KORONE

1230 ODLAZAK NA OTOK ŽIVOTA

1240 DOLAZAK NA OTOK ŽIVOTA – SLOBODNO VRIJEME TE RUČAK OKO

1400 SATI 1500 ODLAZAK SA OTOKA ŽIVOTA PREMA MJESTU HODILJE NA POLUOTOKU PELJEŠAC

1510 DOLAZAK U HODILJE – PREDVIDJENO KUPANJE I SLOBODNO VRIJEME

1645 ODLAZAK PREMA KLEKU

1800 DOLAZAK U KLEK

  • MARENDA NA BRODU OKO 1100 SATI (DOMAČA RIBLJA PAŠTETA),
  • RUČAK NA OTOKU ŽIVOTA(SVJEŽE SKUHANE ŠKOLJKE,PEČENA RIBA NA ŽARU-SA PRILOGOM , TE PIĆE-CRNO I BIJELO VINO,SOKOVI TE RAKIJA) NEKO SVJEŽE SEZONSKO VOĆE.

 

POLUDNEVNI IZLET BRODOM

KLEK - DRAČE - KLEK

1000 POLAZAK IZ KLEK PREMA DRAČAMA PROLAZEĆI UZ SJEVERNU OBALU PELJEŠCA

1115 DOLAZAK U MJESTO DRAČE – SLOBODNO VRIJEME

1215 ODLAZAK NAZAD PREMA KLEKU

1300 DOLAZAK U KLEK

Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom Izleti brodom

Degustacija vina u vinariji RIVA-TOURS

U svom vlasništvu imamo i vinariju Riva-Tours, u kojoj organiziramo degustacije domaćih Hercegovačkih i Peljeških vina.

RIVA-TOURS AGENCY

RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY RIVA-TOURS AGENCY


Više članaka...

Stranica 2 od 2

2
»
Kraj

Kontakt Info

RIVA-TOURS d.o.o. Neum
Neretvanska 31
88390 Neum
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 36 880 023
Fax: +387 36 884 023
GSM: +387 63 264 407

E-mail: riva-tours@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1