Izleti

CRNA GORA: BUDVA - SVETI STEFAN – BOKA KOTORSKA

Budva, Crna GoraOva jedinstvena tura je sastavljen da predstavi Crnu Goru i njene ljepote na najbolji mogući i zanimljiv način! Profesionalan i prijateljski raspoložen vodič će biti u Vašem društvu i liječiti vašu radoznalosti s odgovorima na sva Vaša pitanja tijekom cijelog izleta ... Tijekom izleta bit će Vam predstavljene sve važne povijesne i prirodne znamenitosti Crnogorskog primorja. Posjetit ćemo Budvu, Sveti Stefan, Kotor i male i jedinstveni otok Gospe od Škrpjela.

Izlet započinje vožnjom prema granici Crne Gore. Uz pratnju turističkog vodiča i povijesnu priču o Crnoj Gori… Kada stignemo u Budvu, odmorit ćemo se i opustiti u popularnom caffe baru na ulazu u stari grad Budve. Nakon pauze počet ćemo naše pješačenje kroz stari grad a tom ćete se prigodom upoznati sa svim glavnim povijesnim znamenitostima i saznati nešto više o bogatoj povijesti ovoga grada.

Naša tura kroz Crnu Goru se nastavlja prema sljedeći popularnoj destinaciji, Svetom Stefanu. Vožnja će trajati oko 15 minuta, a mi ćemo se zaustaviti na mjestu za panoramski pogled gdje će naš vodič s nama podijeliti neke povijesne činjenice o Svetom Stefanu i Vill Miločer.Boka Kotorska

Nakon razgledavanja Svetog Stefana, nastavit ćemo prema zaljevu Boke Kotorske i popularnom restoranu "Stari Mlini". Ovaj restoran je priznat po svom autentičnom ambijentu i specijalitetima. Gdje imamo organiziran ručak. Nakon ručka obići ćemo Kotor, grad poznat po svojoj bogatoj povijesti i starim spomenicima. Vodič će nas odvesti u obilazak i šetnju kroz stari grad te nam pokazati sve glavne povijesne znamenitosti i spomenike.

Sv. Stefan, Crna GoraNakon obilaska Kotora napravit ćemo pauzu za odmor na glavnom trgu. Nakon kotora, naš izlet se nastavlja prema naselju Perast i malom slikovitom otoku Gospe od Škrpjela. Da bismo došli do otoka, uputit ćemo se na kratku vožnju brodom, posjetiti muzej i čuti sve o zanimljivosti i mističnoj povijesti otoka i crkvi Gospe od Škrpjela. Nakon obilaska otoka vrati ćemo se u Perast i nastaviti vožnju kroz zaljev Boke Kotorske.

Crna Gora, jedinstvena po mnogo čemu ... Kontrast i raznolikost kultura, bogatstvo prirodnih ljepota, zemlja koja vas neće ostaviti ravnodušnima! Ovaj cjelodnevni privatni izlet će Vam predstaviti Crnu Goru u jednom potpuno drugačijem svjetlu ...

DUBROVNIK BISER JADRANA

OD 1979 godine grad je pod zaštitom UNESCO-a.Dubrovnik biser turizma

Želite li upoznati glavne znamenitosti Dubrovnika? Ova jednodnevna tura vam daje jedinstvenu priliku da istražite zadivljujuću arhitekturu i povijest ovoga svjetskog poznatog Grada.

Postanite svjedoci bogate povijesti Dubrovnika i otkrijte njegove veličanstvene građevine, palače i blaga u pratnji naših iskusnih vodiča, koji će vas zabavljati uz zanimljive detalje i priče... Na ovoj zanimljivoj turi bit će vam predstavljene sve glavne znamenitosti u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.

Počinjemo kod Onofrijeve fontane, koja je stoljećima bila opskrba svježe pitke vode u Dubrovniku, naš put nas dalje vodi u staru gradsku luku koja je bila ključ pomorskog i trgovačkog uspjeha Dubrovnika.

Usput ćemo obići i veličanstveni franjevački i dominikanski samostan, kao i vino čija se starost procjenjuje na više od 100 godina. Dok smo u staroj luci, upoznat ćete se s legendama o poznatoj karanteni i obližnjim tvrđavama Sv. Luke i Sv. Ivana.

Priče i legende o crkvi Sv. Vlaha sveca zaštitnika Dubrovnika, katedrali, u Kneževom dvoru, Palači Sponza, Orlandovom stupu će Vam dati bolji uvid u povijest Dubrovnika a lakše ćete razumjeti i dalje istražiti slojevitu prošlost Dubrovnika.

U samo jedan sat bit ćete upoznati sa najljepšim trenutcima dubrovačke povijesti i obići najzanimljivije kulturne spomenike Dubrovnika.

Lokrum POSJET OTOKU LOKRUM:

OTOK LOKRUM: prvi put se spominje 1023.godine kao mjesto utemeljenja benediktinske opatije i samostana. Prema legendi je je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard Lavljeg Srca,vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine…..

Iz gradske luke brodicom za svega deset minuta ,stižete na Lokrum omiljeno izletište u blizini grada,kojeg još zovu i otokom zaljubljenih.

U povratku za NEUM posjetit ćemo mjesto TRSTENO. TrstenoNajvažnija atrakcija ovog malog mjesta je ARBORETUM, jedini arboretum na hrvatskoj jadranskoj obali poznat po zbirci sredozemnih i egzotičnih vrsta biljaka.

U mjestu se nalaze dva gigantska Platana stara preko 400 godina koja su najveća te vrste u Europi…

ELAFITI - Dubrovnik

 

Elafitski otoci

ELAFITI: S ovim cjelodnevnim ugodnim krstarenjem vodimo Vas na tri najljepša otoka u Elafitskom arhipelagu - Koločep, Šipan i Lopud. Ovi Elafitski otoci obiluju sa suptropskom i mediteranskom vegetacijom a osim prirodnih ljepota tijekom povijesti bili su omiljena ljetovališta dubrovačkih plemićkih obitelji o čemu svjedoče brojni ljetnikovci i dvorci. Tijekom krstarenja zaustavit ćemo se na svakom od ova tri otoka te ćete uživati u njihovim prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima.

Naš obilazak Elafita počinje na slikovitom otoku Koločep. Otok ima samo dva naselja koja su međusobno spojena brojnim stazama koje vode kroz vrtove i maslinike, otkrivajući ostatke građevina drevne arhitekture koje su rasute po cijelom otoku. Koločep je savršeno mjesto za bijeg daleko od energičnog i užurbanog svakodnevnog života... Zanimljivo je da na otoku uopće nema nikakvih vozila ...

Nakon otoka Koločep otplovit ćemo na najveći od Elafitskih otoka, Šipan. Artefakti otkriveni na ovom otoku pokazuju da je prvi put naseljen u doba starih Ilira a i tijekom vladavine Rimskog carstva. Osim antičkih vila i crkava otok je također bogat prirodnim ljepotama. Centar otoka je bogato poljoprivredno područje s brojnim maslinicima, smokvama, agrumima i vinovom lozom. Nakon romantičnog Šipana, slijedi ručak koji započinje aperitivom domaćom rakijom, zatim će biti poslužena pašteta i tradicionalni dalmatinski ručak pripremljen na brodu uz salate iz našeg vrta slijedi sezonsko voće a sve je naravno popraćeno dobrim domaćim vinom.

Posljednji otok koji ćemo posjetiti na našem izletu je otok Lopud. Otok je mnogi smatraju najljepšim od svih Elafitskih otoka a ujedno je to i najrazvijeniji otok Elafitskog arhipelaga.... Otok obiluje brojnim i prekrasnim pješčanim plažama i mediteranskom vegetacijom. Lopud je idealno mjesto za kupanje kao i za šetnju jer je bogat srednjovjekovnom arhitekturom i parkovima ...

MOSTAR / POČITELJ / BLAGAJ

Mostar, Bosna i HercegovinaMostar je grad gdje se susreće sjever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem rijeka Neretva stoljećima dijeli kulture i religije, grad gdje se različitosti i suprotnosti mogu vidjeti i osjetiti na svakom uglu ... Ovaj grad se razvio iz malog antička naselja, a most i njegove kule kao i najstarije dijelove današnjeg Mostara izgradili su Turci za vrijeme Osmanlijskog carstva. Utvrđeno naselje povezano mostom preko rijeke Neretve prvi put je opisano i dokumentirano u 15. stoljeću. Mostar je dobio ime po svom mostu (turska riječ "most" = most) i dvije utvrde-kule na svojim stranama poznate kao "Čuvari mosta" (Mostari) Helebija i Tara. Stari Most je istinsko čudo arhitekture svoga vremena, danas dominira iznad rijeke Neretve na visini od dvadeset četiri metra, širok je četiri metra a dugačak trideset metara. Luk mosta je izrađen od lokalnog kamena poznatog kao "Tenelija".

Nakon organiziranog obilaska grada iskoristite slobodno vrijeme za šetnju po okolici i uživajte u znamenitostima ovoga grada poezije, u njegovim uskim ulicama i starim spomenicima koji će vam šapnuti priču iz drevne prošlosti...

POČITELJ: Ovo jedinstveno naselje uvršteno je na UNESCO-vu listu i nedavna rekonstrukcija vratila je gradu njegov izvorni oblik. Izuzev izvanredne orijentalne arhitekture i osmanlijskog štiha, Počitelj je zanimljiv i poznat kao domaćin Počiteljlikovnoj koloniji sa najdužom tradicijom u jugoistočnoj Evropi. Umjetnici iz cijeloga svijeta dolaze ovamo kako bi stvarali, a slikaju između ostalog i sjajne crvene narove i smokve koje u izobilju rastu po brdima oko Počitelja. Hadži-Alijina džamija, Sisman-Ibrahimpašina medresa i Gavrankapetanovićeva kuća su nedavno rekonstruisane i svi ovi objekti su otvoreni za posjetioce. Najzanimljiviji objekt u Počitelju je Sahat-kula, visoka tvrđava koja se na vrhu brda izdiže iznad grada. Ona je bila dom stražarima koji su pazili da ne bi došlo do moguće neprijateljske invazije kroz neretvansku dolinu. U srednjem vijeku Počitelj je bio administrativno-upravni centar župe Dubrava. Kao najzapadnija točka župe, imao je važan strateški značaj. Pretpostavlja se da je graditelj utvrđenoga grada i osnivač prigradskog naselja bio bosanski kralj Stjepan Tvrtko I, 1383. godine. Kompleks utvrđenoga grada - Počitelj, nastajao je sukcesivno od XVI do XVIII stoljeća.

BlagajBLAGAJ: Blagaj – oaza mira i prirodne harmonije smješten je svega tri kilometra od mostarskog aerodroma Gradić se nalazi na 43o 20' sjeverne geografske širine i 17o49' istočne geografske dužine. Zbog blizine Jadranskog mora (oko 45km) i male nadmorske visine , klima je mediteranska s vrlo dugim i vrelim ljetima. Prosječna godišnja temperatura iznosi 17oC, ljetna 26oC, zimska 8oC. U miru tekijske avlije, rashlađeni svježinom bajkovite Bune, shvaćate zašto je Blagaj bio centar zanimanja pred povIjesnih ljudi, rimskih plemenitaša, osmanskih vezira i kadija, austrougarskih oficira i mnogih putnika namjernika željnih izvorske svježine, topline sunca i plavetnila neba. Blagaj ima iznimno veliki broj sunčanih dana, gotovo 200. Stoga i ne čudi činjenica da oko 170 vrsta ptica nalazi stanište na ovim prostorima. Između njih najpoznatiji je bjeloglavi sup (Gyps fulvus) vrsta kojoj prijeti istrebljenje, koju možemo još sresti jedino na otoku Cresu. Ekološki čista i hladna Buna (8oC), čiji izvor spada među među najjače u Evropi (36m3/s)idealna je za uzgoj svjetski poznate pastrmke. Od voća uspijevaju mediteranske kulture: grožđe, smokve, breskve, kajsije, šipci, kivi….. . Prema predaji, tekiju na vrelu Bune osnovali su derviši bektašijskog reda u XVl vijeku.

BERBA MANDARINA

Berba mandarinaZateknete li se u dolini Neretve u jesen, nudimo vam organiziran izlet na plantaže gdje se sami možete ogledati u branju mandarina, te na koncu, sa sobom ponijeti plodove svoga rada.

Program se sastoji od dolaska na plantažu mandarina uz konzumaciju domaće loze i suhih smokava. Tokom berbe svako za sebe i u svoju PVC vrećicu (koju dobije od organizatora) bere cca.2,5kg mandarina i sve to uz muzičku klapu „Neretva“ koja bi vas pratila tijekom cijelog izleta.

Po završetku berbe gosti odlaze na „foto safari“ na vožnju neretvanskim lađama starim preko 100 godina, uz razgledavanje bogate flore i faune kroz rukavce i kanale neretvanske močvare.

Program vožnja brodicom:
dobrodošlica uz konzumaciju domaće loze i suhih smokava ili nekog drugog sezonskog voća vožnja brodicom u trajanju cca.2hBerba mandarina

Ručak, menu:
riblja juha/ brudet/ pura/ meso ili riba sa grila/ salata/ domaći kruh ispod sača/ vino/ voće…

Program berbe mandarina + vožnje brodicom:
Gore navedeni program sa ručkom i berbom mandarina. Po dolasku na plantažu mandarina servira se loza + suhe smokve – dobrodošlica. Tokom berbe svaki učesnik ima pravo ponijeti sa sobom 3kg mandarina.

Više članaka...

Stranica 1 od 2

Početak
«
1

Kontakt Info

RIVA-TOURS d.o.o. Neum
Neretvanska 31
88390 Neum
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 36 880 023
Fax: +387 36 884 023
GSM: +387 63 264 407

E-mail: riva-tours@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12