NACIONALNI PARK MLJET

Nacionalni park MljetS ovim uzbudljivim cjelodnevnim izletom ćemo vas odvesti na otok Mljet. Jeste li čuli za Odiseja, mitskom grčkom junaku i kralju Itake? Prema jednoj od mnogih legendi, Odisej je doživio brodolom na otoku Mljetu i skrijo se u spilju u koju ga je namamila nimfa Kalipso gdje je postao njezin talac ...

Na ovom izletu posjetiti ćemo poznatu Odisejevu špilju i plažu Lemuni gdje je sveti Pavao apostol takđer doživio brodolom!

Danas je otok Mljet šumovit raj i nacionalni park s čudesnim morskim jezerima. Još jedno prirodno čudo je mali otok u morskim jezerima gdje se smjestio benediktinski samostan svete Marije sagrađen u 12. stoljeću.

Zatim ćemo posjetiti poznatu Odisejevu špilju. Ovdje ćemo također plivati i istražiti jednu od starih legendi o Odiseju. Nešto kasnije ćemo proći mjesto Soline, uživati u njegovoj panorami i uploviti more jezera i Nacionalnog parka Mljet. Naša slijedeća stanica je selo Polače. Ovdje ćemo napustiti brod i imati slobodno vrijeme za posjet morskih jezera i benediktinskog samostana svete Marije. Nakon povratka u Polače ćemo ručati.

Naš izlet se nastavlja prema tajnom nalazištu amfora i rimske olupine. Ovdje ćemo roniti, plivati i uživati u ovom jedinstvenom iskustvu. Priča o Odiseju i nimfi Calipso, apostolu Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici, to su samo neke od mnogih legendi utkanih u povijest otoka Mljeta ...

Pridružite nam se u istraživanju ovog čudesnog otoka, njegovih ljepota i legendi .

Kontakt Info

RIVA-TOURS d.o.o. Neum
Neretvanska 31
88390 Neum
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 36 880 023
Fax: +387 36 884 023
GSM: +387 63 264 407

E-mail: riva-tours@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10